Workshops en cursussen bij

Vrije Academie ’t Pad

Kunst, filosofie en psychologie

Mijn Leven in Woord en Beeld

Je eigen levensverhaal creatief 


Voor deze cursus hoef je geen ervaring te hebben met autobiografisch schrijven en/of beeldend werken. Het gaat niet om “mooi” of “technisch goed”. Plezier in en je openen voor het creatieve en persoonlijke proces staan voorop.

ACT voor Coach en Therapeut


Acceptatie en Commitment Therapie, wat is dat?

En hoe zet je deze in als psychosociaal therapeut beeldend? Hoe pas je ACT toe als therapeut in je eigen praktijk?

Leren door ervaren.

Acceptatie en Commitment Therapie zet zichzelf tot doel de cliënt in de richting van psychologische flexibiliteit te brengen.

Accepteren wat er is, in plaats van jezelf te verliezen door alle vermijdingstechnieken die je inzet.

KIJKEN en ZIEN

Waarnemend tekenen en schilderen


De basis van de schilderkunst: de waarneming.

Wat is dat nu waarnemend tekenen en schilderen? Wat nemen we waar? Waar zit hem dat dan in? Hoe verhoud jij je tot wat je waarneemt? Wat zie je en hoe kijk je? Hoe verbeeld je dat in lijn, vorm en kleur? Wat werkt… wat werkt niet.

Eigen Praktijk Dag

Wat wil ik en hoe zet ik dat neer?

De praktijk dag is een dag waarbij een ieder op zijn of haar eigen manier onderzoekt welke volgende stap je wilt gaan zetten in het realiseren van je eigen praktijk. En die ‘eigen praktijk’ is voor iedereen helemaal anders. We starten dus daar waar jij nu bent.

Werken met kinderen

Deze cursus wordt aangeboden ter specialisatie bij PSW-3

In deze intensieve 3-daagse cursus komt o.a. het taalgebruik voor het werken met kinderen aan bod. Op de manier die voor de Vrije Academie ’t Pad de basis vormt van al het leren: in combinatie met beeldend werken. Een cursus speciaal voor iedereen die graag met kinderen als coach wil werken met de nieuwe, holistische methode van ACT.

Dag 1: Natuurlijke speelsheid wakker houden – proces versus product
Dag 2: Uitgaan van de beeldende uitdaging – zelfvertrouwen
Dag 3: Sociale vaardigheden – interactief spelFilosofie is een methode die onmisbare handvaten geeft aan autonome kunstenaars (in opleiding). In deze cursus zullen we deze praktische, filosofische handvaten gaan bekijken en vooral ook: ervaren en toepassen.

Inspiratie en Creatie

Wat is creativiteit? Waardoor kan een mens als kunstenaar geïnspireerd raken? Wat is toch dat speciale vermogen waarmee we plotseling nieuwe mogelijkheden zien, ideeën krijgen en dingen gaan maken?

Tussen alles op aarde wat leeft hebben wij mensen het meest complexe vermogen tot creëren, tot iets nieuws scheppen, gekregen. Wij hebben een vrije wil om keuzes te maken.

• Compassie; met zachtheid kijken naar jezelf en waar je nu bent
• Innerlijke vrede; met overgave de stroom van het leven omarmen
• Kracht; Stil staan bij wat jou kracht geeft en je kracht tot uitdrukking brengen

Masterclass PsychoSociaal Werk

Workshops en netwerken
Met een workshop over relaties spijker je jouw kennis weer bij. Daarnaast kun je ervaringen en kennis delen met alumni. Deze terugkomdag is voor creatief docenten, coach beeldend en psychosociaal therapeuten beeldend. Heb je een vergelijkbare opleiding gedaan? Van harte welkom!

Bijscholing verwerking Rouw en Verlies

Verdriet uiten via kunst en creativiteit
Creativiteit helpt bij het uiten van emoties rondom rouw en verlies. Het wegstoppen van deze ervaringen kan leiden tot allerlei klachten. Wil je als creatief docent, coach beeldend of psychosociaal therapeut beeldend anderen helpen met verlies om te gaan op kunstzinnige wijze? Meld je dan aan voor deze cursus.

Beeld- en Tekentaal Lezen

Leer duiden wat er in de maker omgaat.


Er gaat meer schuil achter een tekening of schilderij dan je op het eerste gezicht denkt. Wat vertelt het over de maker? Driedaagse cursus om de taal van een beeld of tekening te leren lezen. 

Ben je geïnteresseerd in onze cursussen?

newspaper templates - theme rewards