Beeldtaal en Tekentaal lezen

met Karin de Jong

Beeldtaal en Tekentaal lezen

Er gaat meer schuil achter een tekening of schilderij dan je op het eerste gezicht denkt.
Wat vertelt het over de maker?

In deze drie dagen maak je kennis met de taal van een beeld of tekening lezen. Je krijgt een geheel nieuw licht geworpen op de psychologische en emotionele betekenis van gemaakt werk. Je gaat je verwonderen dat het on(der)bewuste van de maker te ondertitelen valt.

De cursus is een combinatie van theorie, ervaringsopdrachten en het ‘lezen’ van (meegebrachte)praktijkvoorbeelden. Het theoretisch kader is het gedachtegoed van Carl Jung (Zwitsers psycholoog/psychiater) en de negen beeldelementen van de Vrije Academie ’t Pad die zich op ACT baseert.

Daarbinnen observeren we aan de hand van deze negen beeldelementen: energie, toon, kleur, vorm, lijn, diepte, zen, figuratief en symboliek.

Kortom… het helpt om de maker (kind of volwassene) beter te begrijpen. Je krijgt een eerste zicht op onder-/dieperliggende behoeftes. We gaan kijken hoe vragen en ‘lezen’ samen zicht geeft op wat er in de maker omgaat aan overlevingsmechanismen en overtuigingen aan de hand van beeldtaal.

De cursus reikt je tools aan waarmee je je intuïtie aanscherpt en het kunt ondertitelen.

Praktische informatie

Docent: Karin de Jong. Ze is beeldtaal therapeut, oud Vrije Academie ’t Pad-student en was studiebegeleider van 2010-2017. In die laatste rol heeft ze ruim 14.000 tekeningen en beelden mogen duiden. Karin heeft zich op dit gebied gespecialiseerd m.b.v. cursussen en vakliteratuur. Het is haar passie om opgebouwde kennis en ervaring over te dragen. 

 

Lestijden: 10.15 uur – 16.30 uur
Inclusief: koffie/thee, gebruik van papier en bewijs van deelname
Exclusief: kleurpotloden (zelf meebrengen)
Datums: zaterdagen 25 januari, 1 en 15 februari 2020
Locatie: Opheusden, Koningsstraat 2A
Kosten: € 295
Deze cursus gaat door met 5 deelnemers.

Laat de wereld maar zien wie jij bent.
Want jij doet er toe. ~ Andreas Trussat

newspaper templates - theme rewards