Psychosociaal Werk Beeldend

‘Doen wat werkt’

ACT!

Leven naar je waarden

De Vrije Academie ’t Pad staat voor een holistische aanpak van hoofd, hart en handen. De academie geeft betekenis aan de combinatie beeldende kunst en psychologie, waarbij een positief mensbeeld centraal staat. Dat maakt onze academie ideaal voor mensen die werken met personen met een burn-out, trauma en / of psychosociale problemen. Ook als je hier zelf mee te maken hebt, helpen onze opleidingen om jouw kracht te (her)ontdekken.

Holistisch werken
Hierbij gebruiken we de zes beginselen van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en het kunstzinnig proces. De hele mens met al zijn aspecten wordt door deze methode aangesproken. Leven is een creatief proces. Creatief en kunstzinnig werken, spiegelt hoe je dat doet en geeft je de mogelijkheid je te ontwikkelen als authentiek en autonoom mens. We stellen onszelf ten doel je hierin te begeleiden.

PSW-3 ACT praktisch beeldend werken toepassen in Psychosociaal Coach Beeldend – ACT georiënteerd 

Groei is delen wie je bent
Dit toegepaste studiejaar in de richting psychosociaal werk is zowel een zelfstandig studietraject als het voorbereidende jaar voor PSW-4. Je leert lichtvoetig via beeld en ACT mensen te inspireren hun leven te doorleven en op de rit te zetten. Ervaar zelf hoe leuk en creatief ACT kan zijn.

We kijken naar je eigen levensloop en deze ervaring neem je effectief mee in je door jou te ontwikkelende cursus of coachingsaanbod.

Na dit studiejaar ben je in staat kleine groepen te coachen, je kunt examen doen en het diploma Psychosociaal Coach Beeldend behalen en/ of je kunt na een positief advies ook kiezen om door te gaan naar PSW-4; Psychosociaal Therapeut Beeldend.

PsychoSociaal Werk – 3

A-lessen – inzicht in mensprocessen. Basis ACT, filosoferen, beeldtaal, autobiografische reflectie, procesvorm in klei, kernkwadrant
B-lessen – materiaal en techniek. Out of the box, Kunstzinnig Proces voor de lessen, eigen kunstzinnige proces blijven aanspreken, kernkwadrant en lichaamswerk
C-lessen – coachend werken met de groep. Interactie, lesformat, staan voor de groep, feedback geven en ontvangen

Programma A, B en C
1. Acceptatie en inzicht – Toon en Kleur
2. Defusie – Lijn
3. Mindful – Zen en Energie
4. Zelf als context – Vorm en perspectief
5. Waarde – Symboliek, richting
6. Waardegerichte actie – Figuratief

Kosten studiejaar 2019-2020: € 2.495
Mentorgesprek: € 85

Docenten PSW-3
A-lessen Sandra Frölich
B-lessen Francien Hoving
C-lessen Monique van Vugt

Lesdag 2019-2020: 21 x om de 14 dagen op dinsdag
Lestijden: 10.15 uur – 16.30 uur

Lees meer: Psychosociaal Coach Beeldend

PSW- 4 Afstuderen als Psychosociaal Therapeut Beeldend

Counseling en kunst
De opleiding psychosociaal therapeut beeldend draait volledig om beeldend werken en oefenen in counseling. Dit studiejaar bouwt voort op de twee basisjaren en PSW-3. Toelating na getoonde geschiktheid door het team te bepalen via de entreetoets. Tijdens een studietraject van één jaar praten we over psychologische processen, over ACT, over transparantie en betrokkenheid. Allemaal cruciaal om een goede therapeut te worden. Je leert individuen te begeleiden en je leert de stappen van het kunstzinnige proces op gang te brengen. Onderdeel daarvan is het objectief vragen kunnen stellen naar aanleiding van de beelden. Deze route is gebaseerd op Acceptance en Commitment Therapie (ACT). In dit spannende en leerzame traject groei je uit tot een Psychosociaal Therapeut Beeldend.Je kunt een eigen praktijk opstarten om mensen te begeleiden met een therapeutische hulpvraag zoals depressie, burn-out, relatievragen, fysieke klachten, psychosomatische klachten etc. Ook is het aansluiten bij een interdisciplinair team mogelijk.

Studiekosten 2020: nog niet bekend
Mentorgesprek: € 85 per gesprek
Docenten: Marjan Raven, Yvonne Bal, Annemieke Varkevisser, Nicole des Bouvrie
Studiebegeleiders: Annemieke Varkevisser, Nicole des Bouvrie en Monique van Vugt
Lesdag: Om de veertien dagen
Lestijden: 10.00 uur – 16.30 uur
Gaat van start: september 2020
Andere studie-uren: intervisie, boekenlijst, oefensessies, modules bestuderen. Voor verdere specificaties zie studiegids.
Aangesloten bij de beroepsvereniging voor tekentaal.

 

Instromen met voldoende (therapeutische)vooropleiding en of ervaring is bespreekbaar in een intakegesprek. Graag ruim van te voren opgeven via intakeformulier. Om instroom september 2020 mogelijk te maken worden er twee studiedagen ingepland om je in te werken in de werkvormen van ‘t Pad.
Kosten: € 400 inclusief digitaal de voor PSW-4 verplichte modules van de eerste twee studiejaren.
Docent: Marjan Raven

newspaper templates - theme rewards