‘Therapie is leren zijn met wat er is’

Psychosociaal Therapeut Beeldend

Psychosociaal Therapeut Beeldend

Counseling en kunst
De opleiding psychosociaal therapeut beeldend draait volledig om beeldend werken en oefenen in counseling. Dit studiejaar bouwt voort op de twee basisjaren en PSW-3. Toelating na getoonde geschiktheid door het team te bepalen via de entreetoets. Tijdens een studietraject van één jaar praten we over psychologische processen, over ACT, over transparantie en betrokkenheid. Allemaal cruciaal om een goede therapeut te worden. Je leert individuen te begeleiden en je leert de stappen van het kunstzinnige proces op gang te brengen. Onderdeel daarvan is het objectief vragen kunnen stellen naar aanleiding van de beelden. Deze route is gebaseerd op Acceptance en Commitment Therapie (ACT). In dit spannende en leerzame traject groei je uit tot een Psychosociaal Therapeut Beeldend. Je kunt een eigen praktijk opstarten om mensen te begeleiden met een therapeutische hulpvraag zoals depressie, burn-out, relatievragen, fysieke klachten, psychosomatische klachten etc. Ook is het aansluiten bij een interdisciplinair team mogelijk.

Studiekosten 2020: nog niet bekend
Mentorgesprek: € 85 per gesprek
Docenten: Marjan Raven, Yvonne Bal, Annemieke Varkevisser, Nicole des Bouvrie
Studiebegeleiders: Annemieke Varkevisser, Nicole des Bouvrie en Monique van Vugt
Lesdag: Om de veertien dagen
Lestijden: 10.15 uur – 16.30 uur
Gaat van start: september 2020
Andere studie-uren: intervisie, boekenlijst, oefensessies, modules bestuderen. Voor verdere specificaties zie studiegids.
Aangesloten bij de beroepsvereniging voor tekentaal.

Instromen

Instromen met voldoende (therapeutische)vooropleiding en of ervaring is bespreekbaar in een intakegesprek. Graag ruim van te voren opgeven via intakeformulier. Om instroom september 2020 mogelijk te maken worden er twee studiedagen ingepland om je in te werken in de werkvormen van ‘t Pad.
Kosten: € 400 inclusief digitaal de voor PSW-4 verplichte modules van de eerste twee studiejaren.
Docent: Marjan Raven

Het verschil tussen waarden en doelen is dat doelen het eindpunt markeren dat je wilt bereiken, en waarden gaan over de reis daar naartoe.
Gijs Jansen

newspaper templates - theme rewards