Supervisie: een persoonlijk leerproces


Warning: A non-numeric value encountered in /home/topdevuc/public_html/sub/vrije/wp-content/themes/jupiter/shortcodes/mk_page_section.php on line 122

Supervisie bij Matty van Well,
geregistreerd supervisor bij VT

Supervisie, wat is dat?
Supervisie is een individueel leerproces, waar er wordt ingegaan op de persoonlijke leervragen, die jij hebt ten aanzien van jouw werk. Het doel is om steeds meer over jezelf te leren en te groeien als persoon èn in jouw vakgebied. Dit doe je door onder begeleiding van een supervisor te reflecteren op jouw handelen. Als therapeut beeldend/coach beeldend/docent beeldend werk je individueel of in kleine groepjes. In contact met anderen ontmoet je altijd jezelf met jouw kwaliteiten, jouw valkuilen en datgene wat je nog te ontwikkelen hebt. Hoe blijf je zuiver in je rol als begeleider? Waar loop je tegenaan tijdens een sessie/de les? Wat brengt het gedrag van de ander bij jou teweeg? Wat brengt jouw reactie bij de cliënt teweeg? Dit kan zowel positief als negatief zijn. In bepaalde situaties ligt het gevaar van projectie, overdracht en tegenoverdracht op de loer. Door dit onder begeleiding van een supervisor helder te krijgen groei je steeds meer in jouw rol als begeleider en in jouw gehele functioneren. Mogelijk kun je hierdoor voorkomen dat je vastloopt of zelfs in een burn-out situatie terecht komt. Tijdens elke sessie wordt zo veel mogelijk beeldend gewerkt.

Voor wie?
Voor iedereen die werkzaam is als therapeut/coach/docent en werkt met kinderen of volwassenen. Specifiek voor mensen, die als therapeut zijn aangesloten bij de beroepsvereniging Vereniging Tekentaal.

Door wie?
Mijn naam is Matty van Well. Na het behalen van een akte als docent, de ervaring binnen het onderwijs zowel op didactisch als op psychologisch gebied, heb ik in 2000 de opleiding tot tekentherapeut afgerond. Daarna heb ik mezelf verder ontwikkeld in de praktijk als zelfstandig tekentherapeut. Ik ben enkele jaren werkzaam geweest binnen een multidisciplinair team onder leiding van een neuropsycholoog en heb daar gewerkt met voornamelijk kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Ook het mezelf verder beeldend en kunstzinnig ontwikkelen heb ik met veel plezier gedaan. Sinds 2007 ben ik verbonden aan Vrije Academie ’t Pad als docent, coach en mentor in verschillende opleidingsjaren. Bij Vereniging Tekentaal, de beroepsvereniging voor tekentaaldeskundigen sta ik als supervisor geregistreerd.

Hoe, waar en wanneer?
Het kan zijn dat je met een hulpvraag komt, maar we kunnen ook samen de hulpvraag helder krijgen. Werken vanuit de kernkwadranten en volgens ACT komt zeker aan de orde. Waar mogelijk wordt er tijdens de sessies beeldend gewerkt.
Tijdens de sessies is er altijd ruimte om begeleiding te bieden ten aanzien van de hulpvragen van jouw cliënten en denk ik graag mee in de vorm van mogelijke beeldende (vervolg)opdrachten.
Ik ontvang je graag in mijn atelier om samen met jou op onderzoek te gaan: Atelier Lumos, Willem Alexanderlaan 20, 5664AN te Geldrop.
De duur van een sessies is 1 à 2 uur.
Kosten inclusief materiaal € 85,00.
Datum en tijd wordt altijd in overleg bepaald.
Mocht je met enkele collega’s willen werken aan een gezamenlijk thema, dan kunnen we daar altijd de mogelijkheden voor creëren. Het verschuldigde bedrag zal dan per persoon aanzienlijk lager uitkomen.

newspaper templates - theme rewards